Allt som behövs för det perfekta kalaset

Ett barnkalas behöver inte vara svårt att fixa, men det kommer att kräva lite tid och energi. Plus en och annan bra idé. Här tittar vi lite snabbt på vad det perfekta kalaset bör inkludera och hur man ordnar det.

Inbjudningar

För ett riktigt kalas behövs också riktiga inbjudningar. Förr skickade vi dessa med posten, men idag är det nog betydligt vanligare att vi gör det via Facebook eller liknande. Alla kan dock fortfarande designa en snygg e-inbjudan och skicka ut. Kom bara ihåg att vara ute i god tid så gästerna inte hinner boka in sig för andra aktiviteter.

Dekorationer

Målet med dekorationerna ska alltid vara att det inte råder någon tvivel om vad det är för tillställning så fort man får se dekorationerna. Ballonger är en av de mest klassiska kalasdekorationerna och vill man göra något extra kan man alltid köpa bokstavsballonger och skriva ut namnet på födelsedagsbarnet. Girlanger, serpentiner och liknande passar ju också perfekt till kalaset.

Mat och tilltugg

Beroende på när man håller kalaset kan det vara aktuellt med något som lunch eller middag. Det finns många olika recept man kan förlita sig på i dessa fall. Se till att ta reda på om några av gästerna är allergisk mot något och se då till att det finns alternativ. Men mer än mat måste det ju också finnas snacks och tilltugg på kalaset. Satsa på lite av varje så ökar man chansen att alla kommer att kunna hitta något som de tycker om.

Aktiviteter

Medan det många gånger går och lämna gästerna på ett kalas att hitta på sitt eget roligt och bara umgås är det ofta smart att förbereda med en eller annat lek eller tävling. Har man själv lite idébrist finns det en mängd olika förslag att hitta där ute.