Barnens roligaste högtider

Barn älskar högtider, speciellt de som involverar dem. Nedan går vi igenom dyra av de bästa högtiderna för barn samt lite tips på hur man kan göra dem extra roliga för de små. 

Halloween

Att klä ut sig är något de flesta har gjort och tyckt varit roligt någon gång i livet. Speciellt som barn brukar utklädningslådan vara ett välkänt fenomen även om utklädning även blir mer och mer vanligt som hobby även i vuxen ålder. Allt detta gör Halloween till en otroligt rolig högtid för barnen då de får klä ut sig och sedan gå gatan runt och fråga bus eller godis.

Till skillnad från påsken då barnen får klä ut sig till påskkärringar och påskgubbar så ger halloween full frihet. Man får klä ut sig till vad som helst, även om det helst skall vara läskigt.

Jul

Julen med sitt julgodis och alla roliga julklappar är utan tvekan även det en favorit bland barnen. Då det ibland kan kännas lite svårt att vänta ända till julafton för utdelningen av julklapparna så kan man testa en presentkalender. Dessa tar man helt enkelt och laddar med 24 stycken små paket per barn, en för varje dag fram till julafton.

Paketen kan vara så enkla som tuggummin med tatueringar eller en penna. Ett annat tips är att dela upp olika pysselkit i mindre delar. Kanske en liten legobyggsats med en en gubbe ena dagen, en till den andra och sedan resten av byggsatsen den tredje. Det viktigaste är inte värdet av presenten utan spänningen av att öppna paket!

Påsk

Under påsken så får barnen både leka en lek samt en present. Genom att gömma påskäggen så får barnen det mycket roligt att både försöka hitta dem men sedan även att öppna äggen för att se vilken godisskatt som gömmer sig där i. För att hjälpa barnen att hitta påskägget kan man gå ett antal olika vägar. Vill kan göra det till en riktig skattjakt kan man helt enkelt göra en riktigt fin skattkarta över området där de får leta så så får de efter den lista ut var äggen gömmer sig. Ett annat sätt är att ge dem en ledtråd vilket leder till ett ställe där de finns en till ledtråd. Det kan till exempel vara en bild på leksaksspisen och när de kommer dit och kollar i ugnen så finns det en gåta som i sin tur leder vidare till ett annat ställe med en ny ledtråd ända fram till de hittar de faktiska äggen.