Bästa dopgåvorna

När man är bjuden på dop hör det till att man ger bort något betydelsefullt och genomtänkt i gåva till bebisen. Även om det lilla barnet just för stunden knappast kan uppskatta vare sig presenter eller tillställningen som sådan är vi säkert många som än i dag har kvar fina minnen från våra egna dop som barn. Det kan vara allt från silverskedar och smycken till roliga leksaker som vi har med oss i livet.

Att veta vad man ska ge bort i doppresent kan vara lite svårt eftersom alla barn i olika och det kanske inte riktigt så enkelt att veta vilken typ av leksak som passar just den åldern och det barnet. Bitleksaker är alltid gångbara då de uppskattas av både av föräldrarna som bebisen men kanske det kanske passar lite bättre som födelsepresent än doppresent. Om man bestämt sig för att ge bort någon typ av leksak i exempelvis trä eller plast kanske man oroar sig lite för om leksaken är lämplig för barnets ålder och då kan man leta efter förteckningen på produkten då leksaker nästan alltid brukar ha en speciell märkning som anger vilken ålder de är avsedda för. Här finns också en bra guide till vad som passar.

Speldosor är ett exempel på en typ av leksak som kan fungera alldeles utmärkt att ge bort i dopgåva, den är vacker att se på och barn i alla åldrar brukar tycka om att lyssna på melodin som spelas från dosan. Man ska dock se till så att speldosan inte har en allt för hög musikton då det kan göra små bebisar mer nervösa än lugna.

Smycken och silver har alltid varit populära som dopgåvor och ett tips för den som letar present att ge bort den här vackra silverpläterade skallran. Förutom sitt gnistrande utseende som förtrollar bebisen, avger den även ett harmoniskt xylofonljud som lugnar den lilla bebisen. Den kommer dessutom i en fin presentpåse som man praktiskt kan använda till inslagning av gåvan.

Skulle fantasin verkligen tryta kan en lämplig dopgåva att vara en mindre investering av pengar i fonder. Dessa kan sen barnet sedan få tillgång till när det fyller 18.

Barn döps i alla åldrar, men det vanligaste är ändå att barnet döps som ganska liten. Då kan något till barnets rum ett bra tips. Det finns fantastiskt mycket fin och personlig inredning till ett barnrum, där man ofta kan lägga in detaljer om barnets födelsedatum och namn. Man kan även beställa tavlor där man lägger in barnets födelsevikt ,längd och samtliga namn och sedan får en tavla av barnet i naturlig storlek som det föddes i.

En annan fin present ett barn alltid har glädje av är en fin bok. Det finns även sångböcker med inbyggd speldosa som är en otroligt uppskattad gåva och barnet lär sig våra svenska barnvisor.

Om ingen av dessa tips känns aktuella så går det faktiskt också alltid att kommunicera med barnets föräldrar och höra med dom vad de anser skulle vara lämpligt. Du kan lika gärna ge bort någonting som de kommer att behöva under den närmsta tiden för att kunna ta hand om barnet på bästa sätt. Det kanske inte känns så speciellt högtidligt att ge bort något i stil med en funktionell haklapp, men sanningen är den att det är någonting som väldigt många föräldrar skulle komma att uppskatta, ibland betydligt mer än andra vanliga doppresenter. Det viktigaste är i slutändan att du gjort ditt bästa för att komma fram till något vettigt, då det egentligen är ditt nuvarande och framtida engagemang i barnet som är av högsta vikt.