Dekorationstips till barnkalaset

Få saker tycks vara så viktiga för ett barn som det årliga födelsedagskalaset. Kompisarnas kalasarrangemang verkar bara höja barnets förväntningar successivt inför den egna stora dagen, ibland till föräldrarnas stora fasa. För hur ska man kunna överträffa sig själv, och andra föräldrar, varje år?

Barnkalas

Svaret är, att det behöver du faktiskt inte göra. Få saker är faktiskt så enkla som att glädja ett gäng barn. Barn uppskattar allt här och nu och bryr sig inte om maten är halvfabrikat, om färgerna är för grälla eller om det här är trettonde kalaset i år som det serveras jordgubbstårta på. De vill bara ha lite kul, och har inte en vuxen människas förväntningar på smakfull festdekoration.

Det handlar om att ha kul även när du dekorerar, sådant märks. Allt som är i mängder uppskattas, blås upp många ballonger i glada färger till exempel. Eller varför inte spetsa till det lite extra och använda gasballonger? Ballonger som flyger omkring i luften för sig själva är en garanterad stämningshöjare för barn som uppskattar en magisk känsla, olika modeller att välja mellan kan du se här till exempel. Eftersom dessa håller lite längre än vanliga ballonger är det en kul idé att köpa tillräckligt många så att alla gäster får ta med sig varsin hem. Snören att hålla kvar ballongen i är dock viktigt innan barnen beger sig utanför husets tak.

Det behöver inte kosta speciellt mycket att förbereda ett barnkalas, rent dekorationsmässigt. Skriv ut bilder på seriefigurers ansikten, klipp efter konturerna, gör hål för ögonen och fäst ett gummiband på baksidan. Vips, så har du gjort dina egna kalasmasker! Du kan också göra egna girlanger med hjälp av färgglatt papper som du klipper till på olika mer eller mindre konstfärdiga sätt. Samma sak gäller med maten. För att få tårtan lite nyttigare och gladare kan du skiva massor av frukt och lägga på i olika konstellationer. Mer tips om hur du dekorerar enkelt kan du hitta här. Det är nästan mer regel än undantag att barnen ofta får var sin egna godispåse med lite småplocksgodis och kanske en mindre frukt om man vill. Detta brukar oftast delas ut i någon form av lek såsom skattjakt eller fiskedamm.

Lekar är det barnen oftast minns mest och många föräldrar bävar för att agera lekledare men faktum är att det kan vara en bra ide att lämna lite tid för barnen att leka utan styrning. Oftast kan man sätta igång barnen med en lek och sedan tar barnen och deras fantasi fart i leken och utvecklar den själva. Med en enkel googling så hittar du en uppsjö av barnlekar och varför inte fråga ditt barn vilken dennes favoritlek är och ta med den. Att låta barnet vara med i planeringen är något som gör att denne ser fram emot kalaset och uppskattar det ännu lite mera.