Finkläder för barnen

Vi stöter alla på tillfällen då lite finare kläder behövs. Kanske är det ett bröllop, en middagsbjudning, en släktträff eller något helt annat. Och medan de flesta av oss har kläder i garderoben redo för sådana tillfällen är det kanske inte fallet att barnen har det. 

Klädkoder är något som faktiskt bara gäller för vuxna. Men trots att ingen kräver att barnen kommer ”rätt” klädd är det många som gillar att se till att även de är något uppklädda också.

För de riktigt små barnen finns alltid chansen att de hinner växa ur sina finkläder mellan två tillställningar. Att inte spendera allt för mycket på dessa kläder kan därför vara en ganska bra idé. En skjorta och ett par byxor för pojkarna och en fin klänning för flickorna räcker gott och väl. Skulle man även vilja klä upp pojkarna med en slips eller fluga kan man titta på det stora utbudet i butiken Neckwear.

När barnen blir lite äldre och inte växer lika snabbt längre kan man börja titta på kläder de kan ha en liten längre tid. Samma sorts kläder fungerar fortfarande utmärkt. Men nu kan det också vara tillfälle att titta på ett par passande finskor. Ett par svarta lackskor för pojkarna och ett par finskor med låg klack för flickorna fungerar ofta riktigt bra. Flickornas skor kan ju dessutom väljas för att passa ihop med färgen på kläderna.

I vilken ålder barn slutar växa kan vara väldigt individuellt men det sker normalt sett mellan 16-18 år. Fötterna är för övrigt det som först slutar växa, vilket betyder att vi får skostorlek bestämd före något annat. Kring denna ålder kan det därför bli tillfälle att köpa kläder som kan hänga med in i vuxen ålder. Kostymer och klänningar som köps inför studenten är ett bra exempel på detta.