Klassiska barnleksaker

Riktigt bra leksaker verkar hänga med betydligt längre än många andra. Här tar vi ett titt på ett par exempel av leksaker som dyker upp på hyllorna år ut och år in.

tågbana

Tågbana

Det är nog många som hade en tågbana av trä när de var liten, med tanke på hur hållbara de var så är det nog inte omöjligt att de kan ha varit samma som ens föräldrar lekte med när de var små. Denna klassiska leksak är inte bara underhållande för barn, den låter även barn utforska lite kreativitet och tålamod genom att behöva bygga upp den innan man kan leka med allt.

lego

Lego

Och när man talar om kreativitet så är det ju i mångas ögon svårt att slå Lego. De utvecklades av en dansk man vid namn Godtfred Kirk Christiansen 1949 och börjades sälja på export i mitten av 50-talet, då var Sverige en av de första marknaderna och vi har köpt och byggt Lego ändå sedan dess. Medan detta har sålt i otaliga leksaksbutiker sedan dess var det faktiskt först den 12 november 2015 som Lego öppnade sin första officiella butik här i Sverige. Denna butik kan man hitta i Solna i Mall of Scandinavia.

dockhus

Dockhus

Så länge som barn har lekt med dockor har det funnits en marknad för att låta dessa dockor ha sina egna små hem. Dockhusen har under åren kommit ut i många olika typer, det är ju inte oresonligt att säga att He-Mans slott Greyskull i stort sett är en typ av dockhus. Det har dessutom länge varit populärt att bygga egna dockhus och allt som man fyller dessa med alla möjliga sorters möbler. Detta kan också vara en rolig aktivitet som barn kan göra tillsammans med mamma och pappa. För förslag på hur man kan gå till väga så har Bosch en mycket utförligt artikel om detta.