Köp passande leksaker till barnen

Leken är inte bara ett utlopp för ett barns fantasi och det som rör sig inom dem och i deras tankar. Det är även en form av inlärning och utveckling i hur barnet ska kunna interagera med saker och personer i framtiden. Det ställer höga krav på att leksakerna ska vara pedagogiska och intressanta.

Hållbarhet och kvalitet

Det är lätt att hitta något på nätet av hög kvalitet och som är hållbart, men hållbarhet är så mycket mer än att en leksak inte går sönder. För att en leksak ska vara hållbar måste materialet också vara hållbart ur miljösynpunkt. En svindlande tanke är att moderna leksaker faktiskt tillverkas för att gå sönder istället för att hålla länge nog att kunna gå i arv. Så visst är det så att det som är hållbart och tål lek även är hållbart ur miljöaspekten.

Leksaker i naturmaterial

En leksak av trä som är målad med giftfria färger är att anse som harmlös även för mindre barn som gärna smakar på allt. Det kan inte sägas om de vanligaste leksakerna på marknaden som är tillverkade av olika plastmaterial. Vissa av plasterna i leksaker får inte ens vara i kontakt med mat. Det borde ju även betyda att de inte har i barnleksaker att göra.