Köpa leksakerna lite billigare

Ibland kan man känna att man lägger ut lite väl mycket pengar på leksaker under ett år. Det händer ju trots allt inte bara vid födelsedagar och julafton. Men vad kan man egentligen göra för att dra ned på utgifterna med inte göra de små liven besvikna?

417133-used-toys

Shoppa runt

Har man möjlighet är det alltid bästa att titta runt på många olika butiker. Acceptera aldrig det första priset som dyker upp när det finns många som säljer samma produkt. Hur mycket priset sedan kommer att variera är ju väldigt olika. Det kan bero dels på vilken typ av produkt det är, hur vanliga de är i leksaksbutiker i allmänhet, och mycket annat. Sajter som Pricerunner kan vara till stor hjälp när man shoppar runt.

Leta rabatter

Rabatter och nedsatta priser finns överallt på nätet, det gäller bara att leta. Många kan man hitta direkt på själva butikssidan medan andra samlas på specifika rabattsajter. Ett exempel på den senare är butiken Lekmer som just nu firar 10-års jubileum.

Hitta alternativ

Många leksaker kommer i flera olika varianter och prisskillnaden mellan dem kan ibland vara riktigt ordentliga. Kan man inte se någon riktigt bra anledning till varför man ska köpa den absolut dyraste versionen av något är det lika bra att börja jämföra de billigare alternativen och se om inte en av dem egentligen gör samma sak.

Köp av privatpersoner

Barn leker sällan sönder leksaker. Många är inte intressanta tillräckligt länge för att detta ska hända. Idag är det väldigt vanligt att folk annonserar saker att vara till salu direkt i social media. Genom att gå med i grupper som dessa kan man ofta hitta leksaker för små och stora barn i bra kvalitet och till betydligt lägre priser än man hittar i butiker.