Låta barnen klä ut sig

1707269-portrait-of-playful-pirate-boy

Att leka är mer än att bara ha roligt för barn, även om de inte själva inser det så är lekar ett mycket bra sätt för barn att lära sig.  Att just klä ut sig kan faktiskt vara bra för barn att lära sig tänka som någon annan, vilket är ett viktig steg mot att lära sig empati.

Detta är ju dock inget man behöver göra i just detta syfte, det bör egentligen räcka många gånger att barnet bara tycker det är roligt att få klä ut sig som någon eller något de verkligen gillar.

Idag kan man hitta kostymer för det mesta, man kan nog garantera att strax efter en ny Disneyfilm kommer det att finnas en kostym för alla huvudpersonerna, och speciellt för prinsessorna. Butiker som www.kalaskungen.com säljer alla möjliga utstyrslar i barnstorlek så att nästan oavsett vilket intresse barnet har kan de hitta något att klä ut sig till.

Nu när det bara är lite mer än en månad bort från slutet av oktober har man ju ett perfekt tillfälle att introducera barnen till att klä ut sig och hur roligt detta kan vara, det är naturligtvis Halloween vi talar om. Här är det ju mest traditionellt att klä ut sig som monster, spöken och andra otyg, men det är minst lika många idag som klär ut sig till prinsessor, pirater, superhjältar och annat från populärkulturen vi normalt sett inte förknippar med Halloween.

Funderar man på vad som passar är ju det bästa sättet att helt enkelt fråga barnen vad de själv skulle vilja klä ut sig som, vill man undvika de nästan omöjliga förslagen som kan dyka upp kan man ju alltid gå in på en sajt som säljer kostymer tillsammans med barnen och gå igenom de olika alternativ som finns.