Leksaker för större barn

LeksakI dag när många barn spelar spel på datorn kan det vara bra att få dem att aktivera sig utomhus för att förhindra att de inte får ut all den energi som barn har i sig.

När barnen börjar bli lite större från fem år och uppåt så är det inte helt fel att börja introducera leksaker som stimulerar rörelse och koordination. Barn älskar bollspel och en stimulerande aktivitet är faktiskt jonglering, vilket stimulerar deras koordinationsförmåga och är ett bollspel som de kan utföra helt för sig själva eller utmana varandra i. Jonglering aktiverar armar, ögon och balans och höjer koncentrationsförmågan hos barn. Du hittar jongleringsbollar bland annat hos Partykungen. Det är också en bra bas för senare i livet när barnet kommer i skolåldern och introduceras för andra bollspel på gymnastiken.

Spel med klossar

Andra bra spel är Big Tower, där man bygger ett så högt torn man kan med träklossar utan att få det att rasa. Angry Birds har också skapat spel för utomhusbruk där man ska försöka träffa grisen på klossarna med sin angry bird och det finns även petanque (boule) med Angry Birds.

Mjölkky

Mölkky är ett nytt spel som haft stor framgång även bland vuxna, där du ska plocka poäng genom att kasta en mölkky-pinne, här övar barnen upp sin träffsäkerhet och lär sig räkna eftersom den som först kommer upp till 50 poäng har vunnit. Det bästa är att barn som vuxen kan spela tillsammans, en perfekt aktivitet nu när våren och sommaren är på väg till alla våra parker, strander och trädgårdar.