Leksaker till äldre barn

Barn växer hela tiden. Helt plötsligt är de i mellanstadieåldern och saker som var roliga för några år sedan, till och med månader sedan, är töntiga och tråkiga. Det är dags att införskaffa något nytt för barnen att leka med.

Surfplatta

Det kanske låter för tidigt men man ska tänka på att föräldrarna är en annan generation där sådana saker inte fanns tillgängliga för dem i den åldern. Men idag är det vardagsmat för barn att leka med datorer, telefoner och vara ute på internet. En surfplatta har ett innehåll som förändras hela tiden, beroende på vilka spel och sidor som barnet använder.

För att vara säker på att barnet inte kommer åt sidor med opassande innehåll kan men installera program som förhindrar att barnet surfar in på dessa. Det kan också vara en bra idé att sätta en gräns hur länge barnet får sitta med plattan. På så sätt blir barnet inte stillasittande hela dagen utan får en paus där han eller hon får vila ögonen och röra på sig, såsom alla ungar måste få göra.

Utmanade leksaker

Vid den här ålder har barnen kommit på vad de gillar bäst. Handla först och främst inom denna kategori. Var inte rädd att utmana ditt barn genom att ge dem ett svårare pussel eller något som utmanar deras balans, som en skateboard. Vid det här laget har barnet utvecklat sitt balanssinne och är väldigt mottaglig till att göra saker som man måste träna att bli bra på. Pussel och byggsatser brukar bli populära i den här åldern eftersom det kräver att barnet är lär sig att klura ut beskrivningar och tålamod.