Midsommar med barnen

Midsommar är högtiden som inleder sommaren i Sverige. Vid den här tiden har solen äntligen blivit varm, knoppar brister, barnen har slutat skola och semestern närmar sig för föräldrarna. Därför finns det ingen anledning att inte slå på stort och fira rejält!

Midsommar kanske inte räknas som barnens populäraste högtider, de skulle nog välja julafton eller möjligen Halloween. Men om ni lägger lite eftertanke på barnens aktiviteter under dagen kan midsommar bli en av de största högtiderna för barnen.

Först ska ni hitta en plats att fira på. Är ni friluftsmänniskor kan ni hyra en båt och ta er ut till kusten. Det finns gott om vackra öar med grillplatser, badstränder och bastubad som är gratis för alla. Det gäller dock att komma i tid, midsommar i naturen är populärt hos många. Ett annat alternativ är att bjuda in släkten, vännerna eller grannarna för att stort gårdsfirande. Barnen får leka med grannbarn eller kusiner och ni får tid att umgås med personer ni kanske inte har träffat på ett tag.

Midsommar innebär en lång dag med mycket solsken. Men för unga barn är det fortfarande tidigt i säng som gäller. Planera aktiviteter för barnen på förmiddagen och lunch, då hinner de varva ned innan läggdags. Ni kan anordna fiskedamm, göra midsommarkransar, spela kubb eller leka kurragömma på tomten.