Planera sommarens barnkalas

Att fylla år på sommaren är något som inte är alla förunnat. Om vädret är på ens sida så kan det bli ett magiskt kalas som hålls utomhus. Det kan vara dags att planera sommarens barnkalas så det blir den upplevelse som födelsedagsbarnet och alla gäster ser fram emot.

Hålla kalaset utomhus

Ett bra tips är att hålla koll på meteorologerna och vilket väder som kommer framöver. Självklart så gäller det att förbereda sig för dåligt väder då det snabbt kan slå om och börja regna. Partytält är alltid bra att ställa upp så även om det bara skulle bli en lite skur så kan man vara under tag just då. Även om man håller barnkalaset utomhus så ska man naturligtvis skapa en miljö för detta. Det gäller att dekorera platsen för barnkalaset på bästa sätt. För att få partytältet lite roligare så häng upp girlanger och annan dekoration som gör det hela betydligt festligare. Se till att fästa girlanger och dekoration väl om det skulle börja blåsa lite för mycket.

Planera massor med lekar

Det finns en fördel att planera massor med lekar. Tiden brukar gå snabbt och en del lekar kanske går betydligt snabbare än vad man räknat med. Se till att ha lekar som kan genomföras utan större förberedelse. Ställ upp några mål och en fotboll så kan det spelas lite fotboll medans man förbereder nästa lek eller tävling. Istället för fiskdamm eller Piñata så så kan man skapat skattkartor till gästerna. Göm en påse med godis och present som deltagarna på festen får leta upp med hjälp av skatt kartan. Rita upp en karta som kopieras upp i antalet gäster, rita in med ett kryss var den gästens skatt ligger.