Pynta med barnen

Inför de stora högtiderna och födelsedagarna ska huset dekoreras och förvandlas till en festplats. Och har du barn är det ännu roligare att dekorera för du har möjligheten att göra det tillsammans med barnen. 

Den roligaste högtiden att dekorera inför kan nog vara Halloween. Barn har en härlig fascination med allting som är lite läskigt och äckligt, även vi vuxna. Därför är det så kul att skapa dekorationer och hitta på maskeradkläder för bus eller godis. Ni kan fylla en engångshandske med färgad gelatin och låt det stelna. Klipp sedan ut påsen och lägg den darrade handen i bålskålen.

Jultider är mysiga och hemmet ska gärna reflektera det. Ni har garanterat en hög en med juldekorationer på vinden eller i förrådet redan. Ta fram lådan och gå igenom den tillsammans, välj ut var allting ska stå medan ni lyssnar på julmusik i hela huset. Barnen kan klippa ut snöflingor ur papper som ni sätter upp i fönstren eller göra smällkarameller med godis som skallrar lockande.

Påsen handlar om harar och ägg. Att dekorera ägg kan vara en hel kvällssyssla. Använda karamellfärg för att färga vatten eller vanlig, giftfri målarfärg för skarpa kontraster. Det går också att färga insidan av ägg genom att koka dem i färgat vatten. Ett roligt inslag på påskbordet med gula, röda och blå ägg!