Pyssla med barnen

Finns det något mysigare än att sätta sig ner med sina barn för en stunds pyssel. Här har man tid att verkligen prata med varandra och barnet får använda sin kreativitet och sin fantasi och utveckla dessa i sin egen takt samtidigt som de gärna berättar för dig om sin dag eller vad som är viktigt i deras liv just nu. 

Tillbringa kvalitetstid med barnen

Det är frågan om det är pysslet eller pratstunden som är mysigast och egentligen spelar det ingen roll vilket. Ta tillvara på stunderna och njut, passa på att pyssla inför olika högtider som barnen ser fram emot. Påskpyssla fram till påsken och låt barnen göra olika påskteckningar som de kan ta med sig när de ska ge sig ut som påskkärring eller gubbe och knacka dörr.

Återbruka och hitta i naturen

Samtidigt som ni pysslar så passa på att återbruka toarullar, tomma mjölkförpackningar och äggkartonger och lär barnen vikten om att ta tillvara på olika saker, att sortera rätt och kasta endast det nödvändigaste för att tänka på miljön och hålla ner våra sopberg. Det finns många olika saker att göra av dessa och av det vi hittar ute i naturen plus att det finns så mycket inspiration på nätet så det behöver inte alls vara en kostsam syssla att pyssla och vara kreativ tillsammans med barnen.