Roliga lekar tillsammans med barnen

Finns det något roligare än att leka tillsammans med sina barn? Troligtvis inte skulle nog de flesta svara på den frågan. Att få se glädjen i barnens ögon när man leker är kanske det bästa som finns. Här kommer några tips på roliga lekar man leka tillsammans med barnen.

Barnlekar

En lek som i princip alla barn tycker är rolig är klassikern kurragömma som i stort sett går att leka var som helst, såväl inomhus som utomhus. En annan sak som också är bra med kurragömma är att man kan vara hur många som helst som är med i leken.

Ett tips om man vill variera kurragömmalekandet lite kan vara att köra så kallad bakvänd kurragömma, vilket går till så på sätt att endast en person gömmer sig medan de andra räknar till tio. Därefter gäller det för alla att leta reda på den som gömt sig. Så fort man hittat den som gömt sig gömmer man sig tillsammans med denne. Så småningom ansluter allt fler och fler tills dess att det endast är en kvar. Den som hittar de andra sist ”förlorar” således. För att bakvänd kurragömma ska bli riktigt roligt bör man vara åtminstone 4-5 stycken, gärna fler.

En annan bra lek som alltid är roligt att leka med barnen är tagen eller kull som det också kallas. Som nog de flesta känner till utses en som tar och när väl denne har tagit någon eller kullat någon är det den personen som tar och sedan kan man i princip hålla på hur länge som helst.