Roliga pyssel för barnen

Pyssel av olika slag kan vara ett perfekt sätt att spendera en för- eller eftermiddag, både för yngre och äldre barn. Det gäller bara att hitta något som intresserar dem. Och med så många olika pyssel att välja mellan är det nästan garanterat att det finns något perfekt där ute. 

När du väljer ut ett roligt pyssel är det alltid bra att vara ute i god tid. Du kan säkert behöva göra det ena eller andra inköpet först. Kolla upp vad som behövs och att du inte bara har dessa saker, utan även har tillräckligt av dem. Om nån skulle göra ett eller ett par misstag vill du ju att de ska kunna börja om också.

Måla

Att måla kanske är det absolut vanligaste pysslet och det är något som kan göras på många olika sätt. Riktigt små barn kan få fingermåla medan de lite äldre kan få pensel och vattenfärger. Du kan antingen låta dem måla helt fritt eller ge dem några förslag på roliga motiv om de inte kan komma på något själv. För lite äldre barn kan det vara roligt med en utmaning, som att måla av något lite mer detaljrikt med många olika färger.

Klippa och klistra

Ett annat väldigt populärt pyssel är att klippa och klistra med papper. Även här finns det gott om utrymme att hitta på något både för små och stora barn. Men tänk på att använda säkra saxar och lim som lätt kan tvättas bort om yngre barn ska pyssla på detta vis. Det finns roliga papperspyssel i alla möjliga svårighetsgrader. Vill barnen dock prova på något lite mer avancerat kan det ju vara bra med lite hjälp från en vuxen.