Roliga spel för både barn och vuxna

Spela spel är en alldeles utmärkt aktivitet man kan göra ihop med barnen. Något som är bra med spel är att det dels finns så väldigt många olika typer och varianter att välja på, dels så ger det möjlighet för barnen att utveckla sina sinnen. Här nedan följer några tips på bra spel att spela tillsammans med barnen.

Klossar

När barnen är under fem år kan det vara svårt att på allvar spela något spel tillsammans med dem eftersom de i den åldern gärna spelar lite hur som helst och skapar sina egna regler. Ett spel som dock är enkelt att spela och som också går att spela tillsammans med fyraåringen är memory eller liknande. Memory handlar som nog många vet att hitta två likadana kort i form av ett par och där den som har flest par vinner.

Olika typer av kortspel är också exempel på spel som är fördelaktigt att spela tillsammans med barn från relativt tidig ålder. Dock kanske man inte ska börja med kontraktsbridge eller liknande utan snarare fokusera på enklare varianter. Några spel som är relativt enkla och som är lämpliga att spela med barn är till exempel 31, Finns i sjön eller Svarte Petter.

TV-spel är faktiskt också något som kan vara kul att spela tillsammans med barnen och då helst i form av sådana spel där man rör på sig som till exempel Nintendo Wii. Till Nintendo Wii finns många spel där man rör på sig och inte bara sitter still i soffan, som till exempel Wii Sports eller Just Dance. Två andra spel som också kan vara roligt att spela tillsammans med sina barn är Singstar och Guitar Hero.