Tänkvärt om barnkalas

Barnkalas kan vara en knepig företeelse och det är inte alldeles lätt att sätta fingret på vad som är ett traditionellt svenskt barnkalas, nu för tiden arrangeras många barnkalas på lekland och andra nöjesarenor för barn, men för vems skull då, barnen eller föräldrarnas?

Ett moraliskt kalas?

Genom tiderna så kan man väl säga att barnkalas har varit ganska så spartanska och med enkla medel som konfetti och ballonger så kunde man med enkelhet arrangera ett fullgott barnkalas med extra allt. Nuförtiden är kraven större både från föräldrar och barn, vilket blir ganska tydligt när man ser att folk hyr stora festlokaler, hoppborgar och clowner för att det ska bli ett så bra kalas som möjligt. Det här är en trend som är ganska alarmerande och framförallt exkluderande, för hur ska det mindre välbärgade barnet i klassen kunna matcha ett sånt kalas? Att inte ha ett kalas är kanske inte ett bekvämt alternativ heller, särskilt inte om man blir bjuden på alla andras kalas.

Essensen av ett lyckat kalas

Varför inte återgå till det som det faktiskt handlade om en gång i tiden? Att umgås med sina vänner, få visa upp sitt rum och käka popcorn med kompisarna framför den senaste Disneyrullen. Idag finns det dessutom många fler roliga och finurliga kalasartiklar än på den tiden då det bara fanns konfetti och ballonger. Med enkla medel kan du ordna med ett temakalas vilket brukar vara en succé hos de flesta barn, ta del av det stora utbudet du med och ordna ett oförglömligt kalas för ditt barn till en rimlig peng.

Fiskedamm- en tidlös kalaslek

Ett roligt och uppskattat sätt att avsluta ett barnkalas på är att ordna med den uppskattade leken fiskedammen som går ut på att man fäster ett lakan exempelvis i en dörröppning, ordna med ett fiskespö som du inte är särskilt rädd om (det går lika bra med en längre pinne och lite tråd). Låt barnen ställa sig på kö och en efter en hissa ner fiskespöet, fäst exempelvis en partybox med lite godsaker i med hjälp av en klädnypa. Tema inspirerade partyboxar kan du hitta från 10 kronor styck, att få med sig en sån hem efter kalaset blir ett fint minne för barnen, dessutom brukar barn älska den här leken.