Tips på temakalas

Inget är väl så roligt som att klä ut sig och gå på fest där allt handlar kring ett tema. Så nästa kalas satsar ni hel hjärtat på ett tema och ser till att alla ha kalas kul med lekar, fika och kort sagt hela konceptet.

barnkalas_154536281

Under allhelgonahelg är det enkelt att fixa temakalas. Det finns nästan ingen butik där det inte finns något som har med Halloween att göra. Klädbutiker, matvarubutiker och inte minst leksaksbutiker har de allra flesta en del utstyrslar att välja mellan. Dessutom är temat ganska givet med där häxor, dödskallar, spindlar och andra hemskheter får samsas.

Här kommer en lista med tänkbara teman för barnkalas:

  • Prinsess- eller prinstema
  • Disneytema
  • Pirattema
  • Superhjältetema
  • Sporttema
  • Monstertema

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser när det gäller temakalas. Har ditt barn någon favorit figur, person eller sak, kan det vara grunden för temat. Tycker barnet om smycken, kan lyx och rikedom vara temat med diamantformade kakor och massor med bling bling.

Eller så kanske minionerna har bitit sig fast och allt måste ha dessa gula små söta figurer på sig, som Stuart, Kevin eller Bob. Originella kakor som ser ut som någon minion och tårta med de typiska minion figurerna som tårtbild blir optimalt för kalaset.

Så länge man inte satsar på något allt för esoteriskt är det sällan svårt att hitta passande kläder och artiklar som hjälper till att sätta stämningen. Nätbutiker som satsar stort på produkter som kan användas till just temakalas och är helt klart ett bra ställe att börja på när det kommer till inköpen som måste göras.

Lekar är också något man kan använda sig av under temakalas och med små förändringar kan man garanterat få dem att passa in i temat. Kör man till exempel pirattema passar det ju perfekt med hela havet stormar och man kan lägga till att alla som åker ut måste gå på plankan. För fler tips kan man vända sig till en sajt som Kalasguiden.